TEL:06-24539042

Over ons

Over Hondentrimsalon Kim

Wie ben ik

Ik ben Jose Kapteijn-van Zijl en al mijn leven lang gek op dieren en ook opgegroeid tussen de honden dus de beroepskeuze hondentrimster was voor mij een vanzelfsprekende. Vroeger thuis fokten wij bouviers en er waren ook 2 bouviers van mijzelf,Kim en haar dochter Pepper. Aan die eerste dankt de trimsalon ook haar naam. Vooral als wij een nestje hadden zat ik uren bij de puppy’s en ik wist ook de karakters uit elkaar te houden . Toen ik zo’n jaar of 9 was hadden we ook een poedeltje en hij werd  mijn eerste “knipslachtoffer”. Later is het gelukkig helemaal goed gekomen,met het poedeltje en met het knippen.

In 1986 haalde ik mijn diploma voor het hondentoiletteerbedrijf en in juni  1987 startte ik Hondentrimsalon Kim. Weer later toen ik mijn man ontmoette en we samen gingen wonen hebben we een West Highland White Terrier(Westie) aangeschaft, Dirkje . Met haar hebben we ook een nestje gefokt en een teefje uitgehouden ,Guusje. Ontzettend lieve eigenwijze hondjes die we tot op zeer hoge leeftijd bij ons mochten houden 17 en 16 jaar zijn ze geworden. Niet alleen wij maar ook onze drie kinderen missen hun nog regelmatig. Toch hebben we met zijn vijven voor nog een hondje gekozen,een Cairn terrier, Vicky. Zo mogelijk nog eigenwijzer dan de westies maar zo lief en grappig.

Ik knip en trim dus zo’n 35 jaar honden en ik vind het nog steeds een erg leuk vak. Ik word er blij van als een hond netjes en verzorgd weer naar huis gaat. Ik zet ook niet zomaar de tondeuse erop met “standje bloot”, of het moet de wens van de eigenaar zijn. En als de hond zo in de klit zit dat er niets anders meer mee kan. Ik heb dit vak gekozen omdat ik van dieren hou en wil ze geen pijn doen en pijnloos klitten uitkammen bestaat niet. Ik vind het ook leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken in de trimbranche. Ik doe mijn best om zo diervriendelijk mogelijk te werken en maak daarbij ook gebruik van aromatherapie en Bachbloesem Rescue.   Het is omgaan met dieren , creatief zijn en ik merk dat ondanks dat het van de meeste honden geen hobby is ,ze zich toch prettiger voelen als ze verzorgd weer de deur uit gaan.

Toch is het onderhoud voor thuis, ik geef u graag advies hoe u thuis klitten kan voorkomen.